Hoppa till sidans innehåll
Foto: céline verkstaden

Senaste nytt från "verkstaden"

23 APR 2015 08:49
De yngre tjejerna (7-12 år) har under Mars månad varit väldigt aktiva.
Det vi nämligen börjat med nu är att lära barnen hur man gör egna hudvårdsprodukter som är så naturliga som möjligt, alltså genom helt vanliga produkter man har hemma.
  • Uppdaterad: 15 JUN 2018 09:57

Vi startade detta projekt den 22/3 då vi började med att göra cerat, badkuber, parfym, ansiktsmask och en alldeles speciell lampa som skulle lysa i mörkret.

Lampan var dock svårast att få till rätt då vi endast hade en youtubefilm att gå efter, och inte alltid exakta mått. Så vi fick chansa lite. Detta var helt och hållet tjejernas idé (att göra lampan) och det märkes att de var fascinerade över processen och slutresultatet, vilket de även var över de andra sakerna vi gjorde.

Parfymen blev hyfsad bra, men tyvärr gick det inte att spraya med de flaskorna vi hade köpt in då de tydligen hade en alldeles för liten pip. Så nästan ingenting kom ut ifrån dem. Vi löste det på det vis att tjejerna fick öppna flaskorna och snabbt dutta på den platsen de ville ha parfymen på istället.

Men överlag blev de nöjda över det de åstadkommit i "verkstaden", vilket vill säga köket hos Folkets Hus i Hyllie.

 

Nedan ser ni badkuberna. Första bilden visar hur det såg ut i vätskeform innan den ställdes in i frysen. Den andra bilden visar slutresultatet.

badkuber-stadie1

 

badkuber-stadie2

Skribent: Céline Molin

Postadress:
Föreningen Let s Sport Girls - Korpen
Kronetorpsgatan 40 A
21226 Malmö

Kontakt:
Tel: +46724480138
E-post: letssportgirls@gmail...

Se all info