Hoppa till sidans innehåll

Så gick det på öppet hus

04 FEB 2015 22:48
Hej allihopa. Stort tack till alla er som kom idag på öppet hus. Det blev ju riktigt trevligt och roligt.
  • Skapad: 04 FEB 2015 22:48

20150202_184235

Vi var till slut ett litet gäng som tillsammans hittade på en del roliga saker. Det blev inte riktigt som planerat, utan snarare en aning bättre då vi hade möjlighet att vara impulsiva och förändra schemat allteftersom. Spökboll blev så pass populärt att vi körde det 3 gånger på raken. Därefter provade de yngre olika coreövningar, styrkan testades i plankan och slutligen var majoriteten med på vår lilla konditionsprövning, tabata som i detta fall varade i 7 min. Den hade dock varat längre ifall inte telefonen hade avbrutit oss. Men det var nog lika bra det, för alla var nästintill helt slut efter allt detta roliga. 

 

Då det efterfrågades recept på frökexen vi serverade, tänkte vi nu dela med oss av receptet så att ni själva kan testa det hemma också om ni vill.

Frökex 
2 dl linfrön
1,5 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor, rostade
1/2 tesked salt

Gör så här 
1. Häll alla frön i en bunke, täck med vatten (jag tog så pass mycket vatten, ca 0,5 cm ovanför fröna, att man kunde se fröna simma lite. Vill ni ha knaprigare konsistens så är det bättre att täcka fröna precis så vattnet hamnar kanske 2-3 millimeter ovanför fröna.)

 

2. Låt stå i kylen i minst sex timmar. Förslagvis över natten, eller över dagen. Fröna suger åt sig vätskan och linfröna bidrar till att det blir "kletigt".

 

3. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en ugnsform, försök få det så jämnt som möjligt. Strö över salt efter behag.

4. Grädda i 125°c i en timme med stängd ugnslucka. 
Sänk därefter värmen till 100°c och grädda ytterligare en timme och öppna ugnsluckan lite då och då (ungefär varje kvart) för att släppa ut fukten.

 

5. Stäng av ugnen, låt plåten stå kvar i ugnen och ha ugnsluckan öppen lite grann (bara en glipa) och låt stå där tills ugnen svalnat.
Ta ut och bryt i valfria stora bitar. 
Smaklig spis

Skribent: Céline Molin

Postadress:
Föreningen Let s Sport Girls - Korpen
Kronetorpsgatan 40 A
21226 Malmö

Kontakt:
Tel: +46724480138
E-post: letssportgirls@gmail...

Se all info