Hoppa till sidans innehåll
workshop-kryddor2

Workshop- Lär dig mer om kryddor och nyttiga snacks

29 MAJ 2014 10:56
Den 12 maj var en alldeles speciell dag. Det började med att vi några dagar innan hade gjort reklam på vår egen facebooksida gällande workshopen. Vi räknade då med att enbart de som gillade sidan och möjligen någon mer enstaka person skulle tacka ja till eventet. Det vi inte räknade med var att vi skulle få publicitet på en helt annan sida, ett aktivitetsforum där vem som helst kan lägga upp en aktivitet och därmed locka till sig fler folk som vill hänga med. Detta var precis vad som hände.
  • Uppdaterad: 15 JUN 2018 09:57

Det var en sen eftermiddag, halvmulet väder, lite lätt blåsigt, men ändå vackert på sitt sätt. Grönskan livade upp den annars gråaktiga skolgården. Möllan precis intill var även den speciell på sitt egna lilla vis med dess antika anor.
Vi befinner oss alltså på Bulltoftaskolans skolgård. 

Men innan vi går vidare med vad som skulle komma att ske denna dag, går vi tillbaka några dagar i tiden.

Som ni vet så hade vårt event först bara marknadsförts via facebook för våra egna fans och medlemmar. Men otroligt nog spred det sig även vidare till ett aktivitetsforum.

 

Efter bara 2 dagar hade vi fått in 6 anmälningar därifrån och ytterliggare någon dag senare var vi uppe i 10 anmälningar. Helt klart över förväntan.
Med tanke på den stora gruppen vi nu skulle bli (dessa 10 + vårt eget folk) valde vi att dela upp workshopen i 4 delar; tipsrunda, föreläsning, provsmak av kryddor och egen snackstillverkning. 

 

Så fort klockan slog 18.00 kom folket in. Såväl yngre som äldre syntes till, både kvinnor och män. Vi hade nämligen godkänt att under workshops även bjuda in män. Övriga aktiviteter som är inriktade på ren träning är enbart riktat på tjejer/kvinnor.
Nåväl, när alla väl var på plats, tog ordförande i föreningen ordet och förklarade kortfattat vad vi gör och vad denna workshop skulle handla om.
Direkt efter de inledande orden sattes tipsrundan igång. 5 frågor var utställda lite överallt i sporthallen där vi befann oss nu. Alla frågorna behandlade ämnet kryddor och örter, vilket gjordes med avsikt för att leda in deltagarna på rätt spår från början och därmed förebereda dem inför föreläsningen som skulle komma direkt efteråt.

Under tiden deltagarna gick tipsrundan, passade Céline och Jenny på att förbereda bänkar (som alla sen skulle sitta på) samt övrig utrustning så att allt skulle vara i ordning lagom tills deltagarna var färdiga.
Föreläsningen i sig blev som planerat ca 40 minuter lång, och här  berättades det om kryddor och örters användningsområden, på vilket sätt de är bra för vår kropp samt bilder som visar hur de ursprungligen ser ut.
Några frågor dök upp, men inte så många som vi hade trott. Deltagarna fick nämligen även ta med sig power point bilder med en del av föreläsningen samt en sammanfattning med de olika kryddorna/örternas användningsområden.

Vi tog sen en kort paus innan vi började med provsmakningen av kryddor.
Ett tiotal kryddor var placerade i små snapsglas med ett papper undertill som indikerade siffran på just den kryddan. Meningen var nämligen nu att deltagarna skulle ta ett provsmak av varje krydda och sen gissa vilken som var vilken.

Till sist avslutade vi med matlagning där alla deltagare fick hjälpas åt att göra frozen yoghurt, chilibrownies, matsmältningsraket och några dippar.
Mycket skratt och lite blyghet uppkom genom denna aktivitet, men även mycket spring ner och uppför trappan för att kunna skölja av vår mixer som användes flitigt. Det var väldigt intressant att höra deltagarnas åsikter om de olika rätterna och drycken, men även kul att se folks miner så fort de starka kryddorna gjorde sin påverkan. Tror dock att den frusna yoghurten och chilibrownies blev populärast. Kan det kanske vara så att folk är väldigt sugna på sött och kanske mer än salt?
Tåls att forska vidare på..
Ja, det var allt för denna gång.
Hej hej 

Skribent: Céline Molin

Postadress:
Föreningen Let s Sport Girls - Korpen
Kronetorpsgatan 40 A
21226 Malmö

Kontakt:
Tel: +46724480138
E-post: letssportgirls@gmail...

Se all info