Hoppa till sidans innehåll

Skogsvandring

23 OKT 2019 22:53
Här kommer lite information om vår roliga skogsvandring som var den 19:e oktober. Hoppas att alla har njutit av den dagen, för det gjorde vi :)
  • Skapad: 23 OKT 2019 22:53

Den 19 oktober var det äntligen dags för den efterlängtade skogsvandringen i Bokskogen. Hela 11 personer deltog, såväl barn som ungdomar och vuxna. Vår guide Efva visade oss olika träd och buskar samt olika former av ogräs som är ätbara.
Speciellt bokträdets ollon blev väldigt uppskattat då flera av deltagarna ville provsmaka dessa och höra mer om dem. Även nyponen, blåhallonen och något ogräs provsmajades, men dessa var dock inte riktigt lite goda. De var tyvärr för sura just vid denna tidpunkt på året.Men det var kul att deltagarna var så nyfikna och gärna ville veta mer. Barnen och vissa vuxna började även att leta själva sen efter vissa ogräs och även vissa blommor på den lilla ängen där vi befann oss mest. Efter guidturen fortsatte vi med en välförtjänt picknick precis intill lekhörnan. Vi eldade upp ved och sen njöt vi av egengjord nyponsoppa, frökex, grönsaker och annat gott.
Till sist lekte alla som ville på lekplatsen och vissa av oss passade  även på att gå hinderbanan. Detta blev därmed slutet på denna härliga dag, med mycket skratt, nyfikenhet och en stor mängd frisk luft i bagaget.Bokskogen

Växt

Skribent: Asal Bahri
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Föreningen Let s Sport Girls - Korpen
Kronetorpsgatan 40 A
21226 Malmö

Kontakt:
Tel: +46724480138
E-post: This is a mailto link

Se all info