Hoppa till sidans innehåll

Barnträning/Training for children


Vårterminen 2014 startade vi en barngrupp också, som bestod och fortfarande består av flickor från 7-11 år.

Genom denna grupp lär de sig att samarbeta med andra tjejer oavsett ålder. Vi anser dessutom att man lär sig bäst genom att lära känna olika sorters människor då vi fungerar på olika sätt och därmed har olika erfarenheter som vi kan dela med oss av.  Vi anser även att det är viktigt att visa respekt för varandras olikheter, och därmed ingår sådana moment i våra träffar.  

För att lära tjejerna (både de yngre som de äldre) mer om matens påverkan på oss, har vi även startat ett projekt där matlagning och fika hamnar i fokus. 

Vi hjälps åt att lära varandra på ett roligt och lätt sätt hur mat påverkar oss både mentalt och fysiskt. Detta gör vi genom att laga den nyttiga maten tillsammans samtidigt som vi diskuterar vad som är bra med denna, i vilket sammanhang man bör äta det, och vad man även kan förändra med denna maträtt för att den ska vara optimal för olika ändamål.

Genom våra gemensamma aktiviteter vill vi främja för ett gott kamratskap, integritet och idrottsanda.

Vi erbjuder med andra ord olika fritidsalternativ för flickor där vi koncentrar oss på att ha kul samtidigt som vi gör något gott för kroppen.

 

Så med sammanfattande ord erbjuder vi följande:

  • Prova-på idrotter hos olika idrottsföreningar.
    Detta kan man göra för skojs skull utan att förbinda sig till en enda sport hos en förening. Samtidigt får man en bättre uppfattning om hur sporten går till, samt träffar nya kompisar med ett gemensamt intresse.
  • Träna upp styrka, balans och koordination genom hinderbanor, trekamper, bollspel och lekar på Holmaskolan.
  • Workshops som är inriktade på mat och matlagning, gruppdiskussioner kring vår kropp, våra tankar och våra vanor, träningsworkshops (som kan handla om hur en viss sport går till) samt naturliga hudvårdsprodukter som är enkla att göra.
  • Möjligheten att hitta på nya lekar
  • Agera som hjälptränare genom att vara med och förklara hur olika lekar går till.

    Så med andra ord är vi mycket demokratiska. Alla får vara med och styra innehållet i våra aktiviteter. Dock har vi i styrelsen alltid ett program som vi också håller oss till. Men det är just det programmet som kan skifta från gång till gång.

Hälsningar/ Céline A.Molin. Kontakt:  This is a mailto link, 0723- 00 94 78. Med.avgift: 100 kr/år plus terminsavgift på 50 kr.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 01:32 Skribent: Céline Molin

Postadress:
Föreningen Let s Sport Girls - Korpen
Kronetorpsgatan 40 A
21226 Malmö

Kontakt:
Tel: +46724480138
E-post: This is a mailto link

Se all info