För 4 portioner
Ingredienser:
1 kg sötpotatis
2 msk olivolja
1 tsk curry
0.5 tsk cayennepeppar
1 tsk salt
GRANATÄPPELSALSA
3 dl granatäppelkärnor
1 kruka färsk koriander eller persilja, hackad
1 salladslök, strimlad
1 tsk olja
0.5 lime, finrivet skal och saft
KOKOSPANERAD HALLOUMI
400 g halloumi
1 ägg
1.5 dl kokosflingor
2 msk olja
Gör så här
1. Skrubba eller tvätta sötpotam tisen. Skär i stora klyftor. Vänd runt i olja, curry och cayennepeppar på en ugnsplåt. Salta.
2. Rosta mitt i ugnen ca 25 min. Blanda granatäppelkärnor, örter, salladslök, olja, limeskal och limesaft.
3. Skär halloumin i skivor och doppa i lättvispat ägg och sedan kokosflingor. Hetta upp olja i en stekpanna och stek halloumin gyllene på båda sidor.
4. Skeda över granatäppelsalsan på sötpotatisen och servera till den kokospanerade halloumin.
Källa: Coop.se