För 4 portioner
Ingredienser:
1 msk olja
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 stäpple
1 st grönsaksbuljongstärning
1.5 dl röda linser
1 burk krossade tomater
200 gramhackad fryst spenat
1 st lime
3 cm ingefära (färsk)
2 tsk sambal oelek
1 burk Kokosmjölk
Gör så här:
1. Hacka gul lök och vitlök, skär äpplet i bitar
2. Hetta upp oljan i en panna eller kastrull, fräs lök och vitlök tills glansigt.
3. Lägg i äppelbitarna och häll på kokosmjölken, tillsätt buljongtärningen och koka i 5 minuter.
4. Skölj linserna och och tillsätt dem. Häll i krossade tomater och spenaten. Låt puttra i ca 10 minuter.
5. Skala och riv ingefäran, riv limeskal och tillsätt tillsammans med sambal oeleken, smaka av med salt, peppar och lime saft