Ingredienser till 5 portioner:
1 000,0 gram Pumpa
2,5 klyfta(or) Vitlök
2,5 tsk salt
0,5 liter Kranvatten
1,0 tsk vitpeppar
0,5 st Lök gul
1,5 dl Matlagningsgrädde fett 5% typ Laga lätt
0,5 tsk vitlökspeppar el. örtkryddor
1. Kärna ur och skala pumpan.
2. Skär pumpaköttet i bitar och lägg i en stor kastrull. Fyll på med vatten så att det precis täcker pumpaköttet.
3. Lägg i lök och vitlök samt salta vattnet.
4. Låt koka tills pumpan blivit mjuk (ca 20-30 minuter).
5. Ta upp lök, pumpa och vitlök ur kastrullen och mixa i en matberedare eller mixer till en slät massa (kan behöva köras i omgångar vid stor mängd).
6. Späd med grädde och kryddor efter behag. Ev. behövs kokvattnet tillsättas för en lagom tjock soppa (ej vattnig bara)