Räcker till ca 4 portioner, och tar ca 25 minuter att göra.
Ingredienser:
2 förpackningar haloumi
2 msk smör
1 msk strimlad bladpersilja
Dressing:
1 tsk dijonsenap
1-2 tsk flytande honung
2 msk vit balsamvinäger (går även bra med vanlig balsamvinäger)
1 msk vatten
3 msk olivolja
Sallad:
1 burk stora vita bönor, sköljda och avrunna
200 g haricots verts, förvällda eller frysta och tinade
1/2 gurka
1 knippe rädisor (eller några skivor rättika för mildare smak)
4-5 morötter
1 färsk lök
1 påse babyspenat, ca 70 g
Salsa:
1 paket fryst mango, 225 g (tinad)
1 salladslök
1 msk koriander
1/2 röd chili
1 msk vit balsamvinäger (eller vanlig balsamvinäger)
salt och peppar
1. Vispa ihop ingredienserna till dressingen. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner bönor och haricots verts i dressingen och ställ undan så länge.
2. Skiva gurkan och dela rädisorna. Skär morötterna i långa band med potatisskalare. Skala och skiva löken. Blanda grönsakerna med böndressingen och spenaten precis före servering.
3. Mixa mangotärningarna. Finhacka salladslök, koriander och chili och blanda med mango och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
4. Skiva och stek osten i smöret ca 1 minut per sida. Servera med salladen och salsan.