För 4 portioner
Ingredienser:
500 g nötfärs
1 ägg
0.5 dl tomatpuré
4 dl finriven parmesan
1 dl persilja
1 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
TOMAT- OCH PAPRIKASÅS:
1 burk grillad paprika i olja (ca 290 g)
1 hackad gul lök
3 rivna vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 dl vatten
salt
TOPPING:
1 dl hackad persilja
1 dl riven parmesan
0.5 citron, finrivet skal
Gör så här
1. Hacka de grillade paprikorna om de är i stora bitar. Stek lök, vitlök och paprika i lite olja från paprikan. Tillsätt tomatpurén. Stek någon minut under omrörning. Häll i krossade tomater och vatten, låt sjuda 10 min. Smaka av med salt. Mixa ev såsen.
2. Blanda färsen med ägg, tomatpuré, parmesan, persilja, salt och peppar. Rulla ca 10 stora köttbullar, lägg ner dem i tomatsåsen och låt koka klart under lock, ca 20 min. Servera med nykokt hirs/bovetegryn/fullkornsspaghetti eller något annat hälsosamt alternativ till vit pasta.
Toppa med persilja, parmesan och ev citronskal.
Källa: Coop.se