Ingredienser som räcker till 4 portioner:
200 g morötter (ca 3 st)
200 g squash
200 g paprika (ca 3 st)
200 g rödlök (ca 2 st)
200 g potatis (ca 3 st)
2 msk olivolja
2 msk citronsaft
2 tsk timjan
2 tsk havssalt
2 vitlöksklyfta, pressad
2 krm sambal oelek
ROMSÅS
2 dl naturell yoghurt
2 msk stenbitsrom eller löjromfärska örter, exempelvis dill och gräslök
480 g lax i fyra portionsbitarsalt och peppar
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skär morötter, potatis, squash, paprika och rödlök i bitar och lägg i en ugnsfast form
3. Blanda samman olivolja, citronsaft och kryddor. Häll över grönsakerna och blanda runt. Ställ formen i övre delen av ugnen och stek i ca 30-40 minuter. Rör om några gånger under tiden.
4. Blanda yoghurt och stenbitsrom till romsåsen.
5. Krydda och stek laxen i en stekpanna strax innan serveringen.