Tid: 25 minuter
Räcker till 6 portioner
Ingredienser:
2-3 msk havssalt
ca 1 kg laxfilé
2 tsk pressad lime
1 tsk citronpeppar
0.5-1 tsk salt
ca 0.5 dl kokosflingor
Sås:2-3 tsk curry
4 dl kokosmjölk (extra creamy)
2 msk fiskfond
Gör så här:
1.Lägg bakplåtspapper i en ugnsform om du vill slippa diska.
Strö ut havssalt.
2. Lägg på laxfilén med skinnsidan ned.
3. Häll över pressad lime.Strö över salt, citronpeppar och kokosflingor.
4. Tillaga laxen mitt i ugnen i 175°C i ca 20-25 min tills laxen är genomstekt.
Under tiden gör du currysåsen.
Currysås:
Mät upp curry, kokosmjölk och fiskfond i en kastrull.
Låt koka upp, sänk värmen och låt puttra några minuter.
Servera den färdiga laxen med currysåsen.