Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Raw chokladtårta"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Raw chokladtårta


Ingredienser till botten:
6 dl cashewnötter
2 msk kakaopulver
10 färska dadlar

 

Ingredienser till krämen:
8 bananer (för att göra det mindre sött kan man ta 2 lätt gröna och 2 gula bananer). Detta då dadlarna i sig själva avger en del sötma. Men det är såklart en smaksak. Prova er fram och välj det som passar er bäst. )
6 avokado (här valde jag 1 mogen och två omogna avokados)
12 msk kakaopulver
12 msk smält kokosolja (eller som jag gjorde, smält smör)
2 urskrapad vaniljstång
2 msk honung
Jordgubbar
Kokos

 

Gör så här: Börja med botten. Mixa cashewnötterna med 1 msk kakao till en mjölaktig konsistens. Lägg sedan ner 10 färska dadlar och mixa till en kletig smet. Tryck ut smeten i en form och sätt in den i frysen. Under tiden bottnen är i frysen rekommenderar jag att man gör krämen då den också tar några minuter att göra, och under tiden hinner bottnen stelna till lite i frysen. 


Så här gör du då krämen: Mixa bananer, avokado, resten av kakaon, de smälta kokosoljan/smöret, vaniljfröna (från vaniljstången) och honung till en fluffig smet.

Därefter läggs även denna kräm in i frysen en stund (jag skulle rekommendera att smeten är inne i minst 15 min i frysen så att den hinner bli lite fastare). Vill du ha det ännu fastare kan du givetvis ha både krämen och bottnen längre tid i frysen). När du känner att båda delarna är tillräckligt fasta så tar du ut botten ur frysen och låter den tina något. Samtidigt sätter du in krämen i kylen några minuter (ca 10 min), bara så den är bredbar. Sen är det bara att bre på krämen på botten, och garnera med jordgubbar och kokos.

Inga nyheter är skapade

Postadress:
Föreningen Let s Sport Girls - Korpen
Kronetorpsgatan 40 A
21226 Malmö

Kontakt:
Tel: +46724480138
E-post: letssportgirls@gmail...

Se all info