En helt annorlunda fudge med härliga färger och nya smaker (då rödbeta annars inte används så mycket tillsammans med choklad).

Innehåll
- ca 230 g rödbetor
- 1/2 tsk honung, flytande
- 2-3 tsk vaniljextrakt/vaniljpulver
- 1 dl + 1 msk kokosfett, mjukt
- 1-2 msk vatten
Choklad:
- 6 msk raw kakao (eller vanlig kakao)
- 4 msk kokosnektar/kokossocker
- 3/4 dl kokosolja
- 1 tsk vaniljextrakt/vaniljpulver
Gör så här:
Skala och skär rödbetorna i mindre bitar. Ångkoka tills de är mjuka. Stoppa alla ingredienser till fudgen i en blender och mixa tills smeten är slät och krämig. Det går lättast om ingredienserna är rumsvarma.
Tillsätt den extra matskeden kokosfett om smeten känns för lös. Häll upp i till exempel minimuffinsplåt eller bred ut i en rektangulär form.
Låt stå i kylen 3–5 timmar. Ta loss från plåten och skär eventuellt i bitar. Blanda ihop ingredienserna till chokladsåsen i en skål. Använd en sked för att ringla över chokladsåsen över fudgebitarna.
Pudra över lite kakaopulver när chokladöverdraget har stelnat.
Fudgen kan förvaras i frysen i 5–6 dagar.