Det här receptet är lite mer lyxig som bör ätas med måtta då den trots allt innehåller vispgrädde. Så se detta recept mer som en festdessert eller liknande. Givetvis går det även bra att äta den en vanlig dag, men var beredd på att detta är en fet efterrätt.
Ingredienser för cirka 4-5 portioner:
200 g mörk choklad (minst 70% kakao)
3 äggulor
3 dl vispgrädde
saft och skal av 1 stor apelsin
Garnering: kvistar av citronmeliss eller mynta (valfritt)
1. Smält chokladen i vattenbad eller i en kastrull på mycket svag värme.
2. Vispa äggulor vitt och pösigt. Vispa grädden tjock. Tvätta apelsinen väl. Riv skalet och pressa saften.
3. Blanda äggsmet, grädde och skal och saft från apelsinen. Rör ner chokladen, den behöver inte blandas helt med smeten, det ser bara dekorativt ut om glassen blir lite randig. Häll smeten i en form och frys den minst 5 timmar.
4. Skeda upp glassen i portionsglas och dekorera med apelsinskivor och/eller citronmeliss/mynta.