Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Sötpotatissallad med tranbärsvinegrett"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Sötpotatissallad med tranbärsvinegrett


För 2 portioner

Ingredienser:

1 dl torkade belugalinser
1 sötpotatis (ca 350 g)
1 msk olivolja
200 g färsk grönkål
2 msk olivolja
flingsalt
250 g körsbärstomater, delade


TRANBÄRSVINÄGRETT:
0.5 dl tinade tranbär
0.5 dl olivolja
2 msk agavesirap eller honung
1 msk vinäger, t ex äppelcidervinäger
salt och svartpeppar

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°. Sjud linserna mjuka i saltat vatten ca 15 min. De ska fortfarande ha tuggmotstånd.

2. Skala sötpotatisen och dela på längden. Skär varje halva i 1 cm tjocka halvmånar. Fördela på en plåt, ringla över oljan och salta. Rosta mjuka till fin färg, ca 20 min (eller grilla!).

3. Riv loss mindre bitar av grönkålsbladen. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek kålen hastigt – vänd runt bladen så de inte blir brända. Salta.

Tranbärsvinägrett:
1. Mixa bären med olja, sirap och vinäger till en slät dressing. Smaka av med salt och peppar.

2. Varva sötpotatis, linser, grönkål och tomater på ett stort fat. Ringla över vinägretten och servera direkt.

Inga nyheter är skapade

Postadress:
Föreningen Let s Sport Girls - Korpen
Postia 2342
21413 Malmö

Kontakt:
Tel: +46724480138
E-post: letssportgirls@gmail.com

Se all info