Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Risotto med fänkål *"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Risotto med fänkål *


Ingredienser till 2 portioner:

3 dl quinoa

1 gul lök

1 fänkålsstjälk

6 soltorkade tomater

0,5 dl olivolja

0,5 dl torrt vitt vin

0,5 dl vatten

1 msk koncentrerad grönsaksfond

150 g parmesanost

salt och peppar

 

Gör så här:

1. Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen.

2. Skala och finahcka lök. Ansa och skiva fänkål.

3. Strimla soltorkade tomater.

4. Fräs lök, fänkål och tomathack i en djupbottnad panna eller kastrull med lite olivilja i.

5. Häll bort eventuellt överskottsvatten från quinoan och blanda sen ner det i pannan/kastrullen. Häll på vin, vatten och fond.

6. Låt småkoka i cirka 5 minuter. Salta och peppra.

6. Grovriv eller hyvla parmesanosten och blanda med quinoan. 

Inga nyheter är skapade

Postadress:
Föreningen Let s Sport Girls - Korpen
Kronetorpsgatan 40 A
21226 Malmö

Kontakt:
Tel: +46724480138
E-post: letssportgirls@gmail.com

Se all info