2 vitlöksklyftor
1 röd lök
1 röd paprika
1 dl pumpafrön
2 morötter
1 broccolihuvud
10 bitar soltorkade tomater
1 burk majs
70g rucola (1 påse)
1 dl svarta urkärnade kalamataoliver
1 burk kikärtor
1 knippe bladpersilja
salt, peppar, oregano, timjan

3 dl bulgur
6 dl vatten
olja
grönsaksbuljong
(observera att mängden vatten kan variera beroende på märke)

 

Gör så här:

1. Hetta upp en stekpanna med smör. Ha ner hackad rödlök och vitlök. Kärna ur och strimla paprika. Ha ner paprika och pumpafrön i pannan. Stek på mediumvärme tills löken mjuknat.

2. Strimla morot och dela broccolin till mindre träd. Koka lätt i saltat vatten, cirka 5 minuter.

3. Strimla soltorkade tomater och ha ner i en skål tillsammans med resten av ingredienserna.

4. Koka bulgur tillsammans med salt, olja och buljong enligt anvisning en på paketet. Vänd ner bulgurn i skålen och smaka av med kryddor och färsk persilja.