Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Ungersk gulasch i ny tappning *"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Ungersk gulasch i ny tappning *


Ingredienser: 

1 gul lök2 röda paprikor

1 bakpotatis

500 g nötfärs

2 vitlöksklyftor

Olja

3 msk paprikapulver

1 msk hel kummin

1 tsk torkad timjan

1 tsk salt

2 krm cayenpapper

2 1/2 msk tomatpuré

500 g passerade tomater

5 dl vatten

2 dl köttbuljong (eller havssalt)

2 tsk flytande honung

 

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Finhacka den gula löken. Tärna de röda paprikorna och bakpotatisen.

3. Bryn nötfärsen, lök och vitlöksklyftorna (pressade) i lite olja i en stekgryta, 1-2 minuter.

4. Tillsätt potatis, paprika, paprikapulver, hel kummin, torkad timjan, salt, cayenpeppar och tomatpuré. Stek 2-3 minuter.

5. Blanda ner passerade tomater, vatten, köttbuljongen och honungen. Låt sjuda i 15-20 min.

6. Servera! Om du vill ha lite syrlighet, servera gärna med en klick grekisk yoghurt.

Inga nyheter är skapade

Postadress:
Föreningen Let s Sport Girls - Korpen
Kronetorpsgatan 40 A
21226 Malmö

Kontakt:
Tel: +46724480138
E-post: letssportgirls@gmail.com

Se all info