Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Ungersk gulasch"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Ungersk gulasch


  • Sätt ugnen på 200 grader. 
  • Finhacka 1 gul lök. Tärna 2 röda paprikor och 1 bakpotatis. 
  • Bryn ca 500 g högrevsfärs, lök och 2 vitlöksklyftor (pressade) i lite olja i en stekgryta, 1-2 min. 
  • Tillsätt potatis, paprika, 3 msk paprikapulver, 1 msk hel kummin, 1 tsk torkad timjan, 3/4 tsk salt, 2 krm cayennepeppar och 2 1/2 msk tomatpuré. Stek 2-3 min. Blanda ner 500 g passerade tomater, 5 dl vatten, 2 tärning köttbuljong och 2 tsk flytande honung. Låt sjuda 15-20 min. 
  • Kumminmarinerad gurka: skala och halvera 1/2 gurka på längden. Skrapa ur kärnhuset och tärna gurkan. Finhacka 1/2 kruka persilja. Blanda allt i en skål med 1/2 tsk hel kummin och 1/2 krm salt. 
  • Servera Ungersk gulasch med kumminmarinerad gurka och en klick grekisk yoghurt.
Inga nyheter är skapade

Postadress:
Föreningen Let s Sport Girls - Korpen
Postia 2342
21413 Malmö

Kontakt:
Tel: +46724480138
E-post: letssportgirls@gmail.com

Se all info