Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Laxfilé på saltbädd med kokos"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Laxfilé på saltbädd med kokos


Tid: 25 minuter

Räcker till 6 portioner

 

Ingredienser:

2-3 msk havssalt

ca 1 kg laxfilé

2 tsk pressad lime

1 tsk citronpeppar

0.5-1 tsk salt

ca 0.5 dl kokosflingor

 

Sås:2-3 tsk curry

4 dl kokosmjölk (extra creamy)

2 msk fiskfond

 

Gör så här:

1.Lägg bakplåtspapper i en ugnsform om du vill slippa diska.
Strö ut havssalt.

2. Lägg på laxfilén med skinnsidan ned.

3. Häll över pressad lime.Strö över salt, citronpeppar och kokosflingor.

4. Tillaga laxen mitt i ugnen i 175°C i ca 20-25 min tills laxen är genomstekt.
Under tiden gör du currysåsen.


Currysås:

Mät upp curry, kokosmjölk och fiskfond i en kastrull.
Låt koka upp, sänk värmen och låt puttra några minuter.
Servera den färdiga laxen med currysåsen.

Inga nyheter är skapade

Postadress:
Föreningen Let s Sport Girls - Korpen
Postia 2342
21413 Malmö

Kontakt:
Tel: +46724480138
E-post: letssportgirls@gmail.com

Se all info