Ingredienser till botten:
6 dl cashewnötter
2 msk kakaopulver
10 färska dadlar
Ingredienser till krämen:
8 bananer (för att göra det mindre sött kan man ta 2 lätt gröna och 2 gula bananer). Detta då dadlarna i sig själva avger en del sötma. Men det är såklart en smaksak. Prova er fram och välj det som passar er bäst. )
6 avokado (här valde jag 1 mogen och två omogna avokados)
12 msk kakaopulver
12 msk smält kokosolja (eller som jag gjorde, smält smör)
2 urskrapad vaniljstång
2 msk honung
Jordgubbar
Kokos
Gör så här: Börja med botten. Mixa cashewnötterna med 1 msk kakao till en mjölaktig konsistens. Lägg sedan ner 10 färska dadlar och mixa till en kletig smet. Tryck ut smeten i en form och sätt in den i frysen. Under tiden bottnen är i frysen rekommenderar jag att man gör krämen då den också tar några minuter att göra, och under tiden hinner bottnen stelna till lite i frysen.
Så här gör du då krämen: Mixa bananer, avokado, resten av kakaon, de smälta kokosoljan/smöret, vaniljfröna (från vaniljstången) och honung till en fluffig smet.
Därefter läggs även denna kräm in i frysen en stund (jag skulle rekommendera att smeten är inne i minst 15 min i frysen så att den hinner bli lite fastare). Vill du ha det ännu fastare kan du givetvis ha både krämen och bottnen längre tid i frysen). När du känner att båda delarna är tillräckligt fasta så tar du ut botten ur frysen och låter den tina något. Samtidigt sätter du in krämen i kylen några minuter (ca 10 min), bara så den är bredbar. Sen är det bara att bre på krämen på botten, och garnera med jordgubbar och kokos.