Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Fudge med rödbeta och choklad"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Fudge med rödbeta och choklad


En helt annorlunda fudge med härliga färger och nya smaker (då rödbeta annars inte används så mycket tillsammans med choklad).

fudge-rodbeta

Innehåll
  • ca 230 g rödbetor
  • 1/2 tsk honung, flytande
  • 2-3 tsk vaniljextrakt/vaniljpulver
  • 1 dl + 1 msk kokosfett, mjukt
  • 1-2 msk vatten

Choklad:

  • 6 msk raw kakao (eller vanlig kakao)
  • 4 msk kokosnektar/kokossocker
  • 3/4 dl kokosolja
  • 1 tsk vaniljextrakt/vaniljpulver

Gör så här:
Skala och skär rödbetorna i mindre bitar. Ångkoka tills de är mjuka. Stoppa alla ingredienser till fudgen i en blender och mixa tills smeten är slät och krämig. Det går lättast om ingredienserna är rumsvarma.

Tillsätt den extra matskeden kokosfett om smeten känns för lös. Häll upp i till exempel minimuffinsplåt eller bred ut i en rektangulär form.

Låt stå i kylen 3–5 timmar. Ta loss från plåten och skär eventuellt i bitar. Blanda ihop ingredienserna till chokladsåsen i en skål. Använd en sked för att ringla över chokladsåsen över fudgebitarna.

Pudra över lite kakaopulver när chokladöverdraget har stelnat.

Fudgen kan förvaras i frysen i 5–6 dagar.

Inga nyheter är skapade

Postadress:
Föreningen Let s Sport Girls - Korpen
Postia 2342
21413 Malmö

Kontakt:
Tel: +46724480138
E-post: letssportgirls@gmail.com

Se all info