Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Frökex *"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Frökex *


frökex

 

2 dl linfrön

1,5 dl sesamfrön

1 dl pumpakärnor

1 dl solroskärnor, rostade

1/2 tesked salt

 

Gör så här: 

1. Häll alla frön i en bunke, täck med vatten (jag tog så pass mycket vatten, ca 0,5 cm ovanför fröna, att man kunde se fröna simma lite. Vill ni ha knaprigare konsistens så är det bättre att täcka fröna precis så vattnet hamnar kanske 2-3 millimeter ovanför fröna.)


2. Låt stå i kylen i minst sex timmar. Förslagvis över natten, eller över dagen. Fröna suger åt sig vätskan och linfröna bidrar till att det blir "kletigt".

3. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en ugnsform, försök få det så jämnt som möjligt. Strö över salt efter behag.

4. Grädda i 125°c i en timme med stängd ugnslucka. Sänk därefter värmen till 100°c och grädda ytterligare en timme och öppna ugnsluckan lite då och då (ungefär varje kvart) för att släppa ut fukten.

5. Stäng av ugnen, låt plåten stå kvar i ugnen och ha ugnsluckan öppen lite grann (bara en glipa) och låt stå där tills ugnen svalnat.Ta ut och bryt i valfria stora bitar. Smaklig spis Smiley smile

Inga nyheter är skapade

Postadress:
Föreningen Let s Sport Girls - Korpen
Postia 2342
21413 Malmö

Kontakt:
Tel: +46724480138
E-post: letssportgirls@gmail.com

Se all info